Як отримати статус "YML Рекомендує"

 Як отримати статус

Учасники Youth MediaLab!

Ми хочемо, щоб ваші медіа розвивалося, створювало нові та цікаві матеріали, ставали популярними.

Разом з цим, ми також дивимося на якість ваших матеріалів та відповідність професійним стандартам медіа.

Тому на веб-платформі є номінація “YML рекомендує”. Отримання бейджу “YML рекомендує” є ексклюзивним та означає, що медіаексперти проєкту вражені вашим потенціалом та якістю матеріалів вашого медіа.

 

ТОП-6 лайфхаків медіа-експертів, як отримати бейдж “YML рекомендує”

1.    Дотримуйтеся стандартів журналістики!

В кожній професії є “золоті” правила, які гарантують якість. Журналістика - не виняток. І тому важливо дотримуватися у свій роботі стандартів журналістики.

Читайте про стандарти за посиланням.

2.    Працюйте в різних жанрах журналістики!

Попри те, що Youth MediaLab - це соціальна мережа, важливо, щоб ви та ваше медіа створювало різноманітний контент, практикувалося в різних форматах та жанрах.

В першу чергу, важливо створювати як текстові, так і відео-, фото-, аудіоматеріали.

Разом з цим, крім традиційного та популярного формату новин і заміток, практикуйтеся створювати репортажі, інтерв’ю, аналітичні жанри журналістики (статті, рецензії, коментарі), подкасти, caption-відео.

Матеріали можна створювати як колективно, так і індивідуально, і тому якщо учасники вашого медіа пишуть есе або створюють відеоблоги, ми заохочуємо вас додавати це до медіаплану та публікувати на платформі!

3.    Медійні матеріали понад усе!

Якщо ви часто публікуєте матеріали, але вони одноманітні, низькоякісні, більше схожі на особисту сторінку в соціальній мережі, то медіаексперти не можуть справедливо оцінити ваш потенціал. 
Пам’ятайте, що медіа - це не сторінка в Фейсбуці :)

4.    Будьте активними!

Правило просте - будьте активними учасниками платформи Youth MediaLab.

5.    Обирайте креативні теми та орієнтуйтеся на цільову аудиторію.

У медіа світі є золоте правило - матеріал має бути цікавий для вашої аудиторії. YML - це платформа з учасниками різних регіонів. І ваші матеріали мають бути цікавими для них. Публікуючи ваш матеріал, питайте себе чи захоче ваш читач або глядач натиснути і подивитися ваш матеріал.

Ми радимо створювати матеріали не лише про події вашої громади та вашого закладу освіти, а й на різноманітні теми, які цікавлять активних учнів та вчителів з усієї України!

Надихайтеся матеріалами популярних українських журналістів та блогерів і вперед до нових горизонтів!

6.    Створюйте якісні матеріали!

Хоча молодіжні медіа є аматорськими, важливо працювати і над якістю вашого матеріалу.
Для цього важливо постійно навчатися, зокрема основам копірайтингу, знімання та монтажу відео, основам графічного дизайну, постановці кадру та фотографування. Пам’ятайте, що сьогодні якісні матеріали можна створювати навіть на смартфонах!

Вам можуть стати в пригоді навчальні матеріали Youth MediaLab за посиланням 

Автор: Youth MediaLab