Конкурс

Гайда на кухню!

Конкурс завершено! Вітаємо переможців онлайн голосування.

  Гайда на кухню!
284
голосів

Селидівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №6 Селидівської міської ради Донецької області, конкурс відеоробіт "Гайда на кухню"

Юлия Черникова
280
голосів

Конкурс відеоробіт "Гайда на кухню!"

Борщ - популярна перша страва, яка є невід'ємною частиною української кухні.

В кожному регіоні готується по-різному. Пропонуємо рецепт найсмачнішого борщу

Робота команди "Овочі" (учні 10 класу)

281
голосів

Відео підготоване закладом загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 7 військово - цивільної адміністрації міста Торецьк Донецької області.

Команда: Шкіль Данило 10 р, Христич Софія 12 р, Гук Іван 12 р, Дудченко Глафіра 13 р, Кіосєв Арсеній 13 р

216
голосів

Страва- родзинка регіону "Куліш" від команди учнів КЗ "Печенізький ліцей ім. Г.Семирадського" Печенізької селищної ради Харківської області

179
голосів

Конкурс відеоробіт "Гайда на кухню" ЗОШ №12 презентує роботу "ПОКрошка"

Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів No 12

Конкурсна робота "Гайда на кухню". Над відео працювали: Обойчук Вікторія 16р., Коломієць Владислава 16р.,Півторак Карина 15р., Щебетун Дарія 15р., Щебетун Наталія 15р.

92
голосів

Навчально-виховний комплекс "Ліцей із загальноосвітньою школою І-ІІІ ступенів" Костянтинівської міської ради Донецької області

Над роботою працювали: 1) Нікуліна Марія, 15 р., 2) Топіха Анастасія, 15 р., 3) Пизіна Дар'я, 15 р.

93
голосів

Новоселидівська гімназія

91
голосів

У підготовці взяли участь: 1) Гришина Вікторія, 15р., 2) Гузь Ганна, 15р., 3) Дандикіна Вікторія, 15р., 4) Горланов Матвій, 14р., 5) Пономарьов Юрій, 14р.

91
голосів

Нова молода команда БЗШ №18 8 клас бере участь на проекті конкурсу робіт ""Гайда на кухню". Спробуємо разом нашу котлету по-київськи!

"Окрошка - родзинка регіону" Відеоконкурс "Гайда на кухню" Селидівська ЗОШ І-ІІІ ступенів №1

73
голосів

Відеоробота для конкурсу "Гайда на кухню!". У зйомці брали участь: Карпінська Аліна, 13 р., Коновалова Аріна, 13р., Зборча Тетяна 13 р.

Анна Деркач
69
голосів
67
голосів

Шкільний медіахолдинг "Вісник Мрії - Новий Формат" Запорізького НВК №19 - учасник конкурсу "Гайда на кухню"!

Учень 9-А класу Орест Нікулін записав авторське відео, в якому популяризує стародавню страву Запорізького краю - Козацький куліш! Ось такий смачний рецепт козацької каші, яку можна готувати у домашніх умовах.

Козацький куліш - це польова пшоняна каша, яку на Запорожжі готувули під відкритим небом в казані на вогні. Зазвичай, куліш готується з того що є. Ця пшоняна страва з м'ясом (або без м'яса) є дуже ситною і тому досі є дуже популярною в Запорізькому регіоні.

Сьогодні всім відома історія куліша. Його варили і козаки, і чумаки, і просто люди, які працювали в полі. Звичайно, рецептів куліша є дуже багато і дуже багато варіацій приготування. В цьому конкурсному відео Орест показує свій родинний рецепт.

Смачного перегляду, друзі!

https://youtu.be/gJCKZOhzbHA

Андрей Елькин
62
голосів

"Гайда на кухню з ліцейськими кухарями"

У підготовці роботи взяли участь:

1) Смирнова Софія 15, 2) Сердюк Марія 15, 3) Третьякова Вікторія 16, 4) Рибалка Аліна 15, 5) Прохоренко Дар'я 15, 6) Горгуль Владислав 16


Відео для конкурсу "Гайда на кухню". "Маріупольська спеціалізована школа з поглибленим вивченням новогрецької мови І-ІІІ ступенів №46 Маріупольської міської ради Донецької області"

Підготували: 1.Демчук Злата, 15 р 2.Журавлева Аліна, 15 р.

60
голосів

Жодну українську родину не можна уявити без страви, яка є символом сімейної злагоди та тепла — без українського борщу, що має багатовікову історію.

49
голосів

До створення роботи долучилися: 1) Посохов Артем,12 р., 2) Синельник Анастасія, 12 р., 3) Кононова Олександра, 13 р., 4)Масалітін Арсеній, 12 р., 5) Хвалько Ірина, 12р.

Представляємо українську страву - капусняк.

Усім гарного настрою і смачного)

45
голосів

Вас вітає Комунальний заклад "Маріупольська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 68 Маріупольської міської ради Донецької області"! Усім відомо, що на кулінарній мапі України Донеччина представлена фірмовою стравою - окрошка. Сьогодні ми пропонуємо вашій увазі рецепт приготування одного з видів цього літнього супу! Ставьте лайк! Робіть разом з нами окрошку! Смачного!

Алла Ткаченко
47
голосів

Робота участників ЗОШ 25 у конкурсі #гайда_на_кухню! за підтримки MoDeLad


До створення відео долучилися Решетняк Сергій, 16, 2)Кузнецов Дмитро, 16, 3) Шевченко Альона, 16 р, 4) Вівдич Таїсія, 16р



40
голосів

Усім привіт

Ми Дитячий парламент м. Дрогобича - креативні, Ініціативні, творчі та талановиті, ми робимо своє місто молодіжним та сучасним

Готові представити свою "коронну" страву нашого регіону- Дрогобицькі Цибульники.

Чому ж Цибульники?

Мешканці Дрогобича‍‍ в основному займалися рільництвом, переважно вирощуванням цибулі.

Дрогобич був знаний не тільки з того, що в його околиці були найбільші в Австро-Угорщині джерела нафтової ропи, але також з того, що дрогобицькі міщани садили багато цибулі, і тому дрогобицьких міщан названо «дрогобицькі цибуляри», так само як міщан з Тернополя прозвано «тернопільські кавуни»

Рецепт "Дрогобицьких Цибульників" :

-400 грам цибулі;

-1-2 яйця;

-2 ст. л. Муки;

-Сіль, перець;

-Оливкове Масло.

Цибулю дуже дрібно нарізаємо ножем, додаємо сіль та перець і залишаємо на 5 хвилин⏳, потім збиваємо 1-2 яйця в залежності від кількості цибулі, далі всипаємо муку, так, щоб вийшла маса як на оладки, у нас пішло 2 столові ложки, та все ретельно перемішуємо. Ложкою викладаємо кружечки на розігріту оливковим маслом сковорідку, але не робіть котлети високими, щоб цибуля добре обсмажилася, смажимо до золотистої скоринки☺️, потім накриваємо кришкою та даємо протушитися 7-10 хвилин. Серветкою забираємо зайвий жир і одразу подаємо на стіл️. Можна подавати з картопляним пюре. Смачного❤️❤️❤️!Обов'язково приготуйте - це швидко, доступно і головне смачно!

#гайда_на_кухню #дро #дрогобич_у_ньому_вся_сіль

Христина Плесканка
28
голосів

Відеороботу підготували: 1)Дениско Дмитро, 2)Кравчук Тетяна

27
голосів

Члени команди НВК ТБ погоджуються з тим, що "харчові звички, що формуються у дитинстві, зберігаються і в дорослому віці".

НВК ТБ
28
голосів

Відео підготували вихованці КЗ "Мангушський ЗЗСО І-ІІІ ступенів №2" Хаджинов Антон, Муглі Тетяна та Рижко Анастасія

23
голосів

Роботу підготувала Яніцька Вікторія (13 років), учениця ОЗ "Пустомитівський ЗЗСО І - ІІІ ст" №1 міста Пустомити що на Львівщині

22
голосів

Гарбузові десерти

Валерія Тищенко, 10 років

Юлія Ковтун
24
голосів

Команда "Поварьошки" Української загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 13 Селидівської міської ради презентує свою відеороботу на конкурс "Гайда на кухню". У будь-якій країні, і ,навіть, у багатьох містах є свої «іменні» страви, які, поряд з архітектурними та історичними пам'ятками, стали своєрідними «символами» цих країн, регіонів чи міст. Ну, наприклад, віденський шніцель або «бістекка алла фіорентина» - флорентійський стейк, котлета по-київськи або качка по-пекінськи ... Ось таким кулінарним «символом» нашого рідного краю стала котлета «по-донбаськи». Запрошуємо до перегляду!

Елла Даниліна
18
голосів

гайда на_кухнюукраїнська_кухня

#Донецька область#смт Цукурине#гайда на кухню#смачний обід

Світлана Ярош

Нікополь, Дніпропетровська область, колиска козацтва презентує національну страву "Козацький куліш", який з нами готували справжні козаки-реконструктори! Прошу нас підтримати лайками!

14
голосів

Над відео працювали: Хмілевський Олександр- 16, Храпач Максим-15, Василинка Поліна-15, Ослам Єлизавета-15, Кравченко Анастасія--15, Олексенко Світлана-15

10
голосів

Над відео працювали вихованці Олександро-Калинівської філії Іллінівського ОЗЗСО з поглибленим вивченням іноземних мов Іллінівсько сільської ради (Донеччина): 1) Харченко Софія 11 років, 2)Мрихіна Олеся 11 років 3)Голікова Олександра 14 років, 4)Пугачова Вікторія 14 років

4
голосів

Над роботою працювали: 1)Владимров Сергій, 13р., 2)Геоня Евеліна, 13р.,3) Дереклєєва Анастасія, 13р., 4) Синчишин Юлія, 13р., 5)Толочко Тимур, 13р.

Над відео працювали:

1. КОРИТНИК СОФІЯ. 13 РОКІВ. 2. МАЙСТРЕНКО ЄЛИЗАВЕТА. 14 РОКІВ. 3. ЄРМАКОВ ВЛАДИСЛАВ 10 РОКІВ 4. ФЕМЯК СОФІЯ 8 РОКІВ 5. СКРИПНИК БОГДАНА 11 РОКІВ

5
голосів


Відеоконкурс "Гайда на кухню!"

"Смачна східна окрошка"

Робота команди загальноосвітної школи І-ІІІступенів/3 Покровської міської ради Донецької області

4
голосів

Приготування національної грецької страви - чебуреків.

Наталія Папакиця

Рецепт приготування солдатської каші від шеф-кухаря Лобазнікова Назара (6 років)

5
голосів

Мама одного з наших учнів готує неймовірні торти. Ось про неї і буде мова в нашому відеоролику.

Про неї та про... ТОРТИКИ!!! :)

------------

Ролик створювався під час карантину, тому враховуючи жорсткі санітарні умови щодо приготування їжі, під час створення жодного тортика ми, на превеликий жаль, не були присутні. ((

У відео активно використовувалися фото- та відеоматеріали з архіву героїні (кондитерки Тетяни Юдіної).