Селидівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №6 Селидівської міської ради Донецької області, конкурс відеоробіт "Гайда на кухню"
Конкурс відеоробіт "Гайда на кухню!"
Борщ - популярна перша страва, яка є невід'ємною частиною української кухні.
В кожному регіоні готується по-різному. Пропонуємо рецепт найсмачнішого борщу
Робота команди "Овочі" (учні 10 класу)
Страва- родзинка регіону "Куліш" від команди учнів КЗ "Печенізький ліцей ім. Г.Семирадського" Печенізької селищної ради Харківської області
Конкурс відеоробіт "Гайда на кухню" ЗОШ №12 презентує роботу "ПОКрошка"
Конкурсна робота "Гайда на кухню". Над відео працювали: Обойчук Вікторія 16р., Коломієць Владислава 16р.,Півторак Карина 15р., Щебетун Дарія 15р., Щебетун Наталія 15р.
Нова молода команда БЗШ №18 8 клас бере участь на проекті конкурсу робіт ""Гайда на кухню". Спробуємо разом нашу котлету по-київськи!
Відеоробота для конкурсу "Гайда на кухню!". У зйомці брали участь: Карпінська Аліна, 13 р., Коновалова Аріна, 13р., Зборча Тетяна 13 р.
Шкільний медіахолдинг "Вісник Мрії - Новий Формат" Запорізького НВК №19 - учасник конкурсу "Гайда на кухню"!
Учень 9-А класу Орест Нікулін записав авторське відео, в якому популяризує стародавню страву Запорізького краю - Козацький куліш! Ось такий смачний рецепт козацької каші, яку можна готувати у домашніх умовах.
Козацький куліш - це польова пшоняна каша, яку на Запорожжі готувули під відкритим небом в казані на вогні. Зазвичай, куліш готується з того що є. Ця пшоняна страва з м'ясом (або без м'яса) є дуже ситною і тому досі є дуже популярною в Запорізькому регіоні.
Сьогодні всім відома історія куліша. Його варили і козаки, і чумаки, і просто люди, які працювали в полі. Звичайно, рецептів куліша є дуже багато і дуже багато варіацій приготування. В цьому конкурсному відео Орест показує свій родинний рецепт.
Смачного перегляду, друзі!
Вас вітає Комунальний заклад "Маріупольська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 68 Маріупольської міської ради Донецької області"! Усім відомо, що на кулінарній мапі України Донеччина представлена фірмовою стравою - окрошка. Сьогодні ми пропонуємо вашій увазі рецепт приготування одного з видів цього літнього супу! Ставьте лайк! Робіть разом з нами окрошку! Смачного!
Робота участників ЗОШ 25 у конкурсі #гайда_на_кухню! за підтримки MoDeLad
До створення відео долучилися Решетняк Сергій, 16, 2)Кузнецов Дмитро, 16, 3) Шевченко Альона, 16 р, 4) Вівдич Таїсія, 16р
Усім привіт
Ми Дитячий парламент м. Дрогобича - креативні, Ініціативні, творчі та талановиті, ми робимо своє місто молодіжним та сучасним
Готові представити свою "коронну" страву нашого регіону- Дрогобицькі Цибульники.
Чому ж Цибульники?
Мешканці Дрогобича в основному займалися рільництвом, переважно вирощуванням цибулі.
Дрогобич був знаний не тільки з того, що в його околиці були найбільші в Австро-Угорщині джерела нафтової ропи, але також з того, що дрогобицькі міщани садили багато цибулі, і тому дрогобицьких міщан названо «дрогобицькі цибуляри», так само як міщан з Тернополя прозвано «тернопільські кавуни»
Рецепт "Дрогобицьких Цибульників" :
-400 грам цибулі;
-1-2 яйця;
-2 ст. л. Муки;
-Сіль, перець;
-Оливкове Масло.
Цибулю дуже дрібно нарізаємо ножем, додаємо сіль та перець і залишаємо на 5 хвилин⏳, потім збиваємо 1-2 яйця в залежності від кількості цибулі, далі всипаємо муку, так, щоб вийшла маса як на оладки, у нас пішло 2 столові ложки, та все ретельно перемішуємо. Ложкою викладаємо кружечки на розігріту оливковим маслом сковорідку, але не робіть котлети високими, щоб цибуля добре обсмажилася, смажимо до золотистої скоринки☺️, потім накриваємо кришкою та даємо протушитися 7-10 хвилин. Серветкою забираємо зайвий жир і одразу подаємо на стіл️. Можна подавати з картопляним пюре. Смачного❤️❤️❤️!Обов'язково приготуйте - це швидко, доступно і головне смачно!
#гайда_на_кухню #дро #дрогобич_у_ньому_вся_сіль
Гарбузові десерти
Валерія Тищенко, 10 років
Команда "Поварьошки" Української загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 13 Селидівської міської ради презентує свою відеороботу на конкурс "Гайда на кухню". У будь-якій країні, і ,навіть, у багатьох містах є свої «іменні» страви, які, поряд з архітектурними та історичними пам'ятками, стали своєрідними «символами» цих країн, регіонів чи міст. Ну, наприклад, віденський шніцель або «бістекка алла фіорентина» - флорентійський стейк, котлета по-київськи або качка по-пекінськи ... Ось таким кулінарним «символом» нашого рідного краю стала котлета «по-донбаськи». Запрошуємо до перегляду!
гайда на_кухнюукраїнська_кухня
#Донецька область#смт Цукурине#гайда на кухню#смачний обід
Нікополь, Дніпропетровська область, колиска козацтва презентує національну страву "Козацький куліш", який з нами готували справжні козаки-реконструктори! Прошу нас підтримати лайками!
Відеоконкурс "Гайда на кухню!"
"Смачна східна окрошка"
Робота команди загальноосвітної школи І-ІІІступенів/3 Покровської міської ради Донецької області
Мама одного з наших учнів готує неймовірні торти. Ось про неї і буде мова в нашому відеоролику.
Про неї та про... ТОРТИКИ!!! :)
------------
Ролик створювався під час карантину, тому враховуючи жорсткі санітарні умови щодо приготування їжі, під час створення жодного тортика ми, на превеликий жаль, не були присутні. ((
У відео активно використовувалися фото- та відеоматеріали з архіву героїні (кондитерки Тетяни Юдіної).