Але ми маємо знайти саме страву регіону. До речі, якщо хтось зарепетує, що Херсонщина — це полуниця, то також не сперечайтесь. Але Херсонщина — це ще і баклажани (ті що сині і довгі). І що це таке було, як не підводка для справжньої локальної страви — баклажанів по-херсонськи.
Баклажани по-херсонськи — це гостра страва. Щоб її приготувати, треба бути дорослим. Бо ж діти його навіть не їдять, але виростете — зрозумієте. Отже, щоб приготувати такі баклажани, треба обсмажити їх в олії з додаванням солодкого та гіркого перців, а також яблучного оцту.
Хто не любить гостре, може спробувати баклажанну ікру — також місцева страва. Господині Херсонщини так часто її готували, що відкрити секрет. Поки вся Україна варить перець та баклажани, на Херсонщині…
Хто знає, як і сказати…
Тут їх запікають. Так овочі зберігають природний аромат.
Але якщо хтось нагадує, що Херсонщина — це кавун, здавайтеся. Херсонщина — це кавун і все, що можна з нього зробити.
Ще одна з локальних страв — квашений кавун, який готують способом консервування.
І якщо комусь здається, що більше з кавунів нічого не вичавити — от вам кавуновий мед або бекмес. Його готують так: випаровують сік кавуна до стану джему, без додавання будь-чого.


