Що вам розповісти про устриці? Головне, щоб вони були свіжими. Бо інакше “локальної морської хвороби” просто не уникнути. Тому правильно устриці подавати на льоду зі скибочками лимону.
Взяли раковину в руку, вичавили лимонний сік і до рота! Життя прекрасне! І трохи слизьке…
А що робити, якщо одними устрицями не наївся? Вари зелений борщ з бичками!
Так, вам не здалось! І ми про тих бичків, що плавають, а не мукають. Зелений борщ з бичками увійшов навіть до обласного реєстру, як культурне надбання Миколаївщини. Все ж таки рибацтво в цьому регіоні — один з головних промислів, тож риба тут повсюду, і навіть у борщі!
Готується такий борщ на воді, куди кидаємо буряк, картоплю, квасолю, щавель, петрушку та варені яйця. Але фінальний інгредієнт — бички. Тільки обов'язково попередньо обсмажені! Хочеться сказати, що там де бички, там і томати, і це таки правда! Заправляють такий борщ на фінішній прямій саме помідорами.


