Миколаївська область

Устриці

Ну а що ви думали? Що устриці — вишукана заморська страва для аристократів? Воно-то так. Але хто нам заважає бути аристократами вдома? І чи знали ви, що ще у 19 столітті з цього регіону устриці експортували у 13 країн! От тобі і Україна — невідома та дивовижна!

Що вам розповісти про устриці? Головне, щоб вони були свіжими. Бо інакше “локальної  морської хвороби” просто не уникнути. Тому правильно устриці подавати на льоду зі скибочками лимону. 

Взяли раковину в руку, вичавили лимонний сік і до рота! Життя прекрасне! І трохи слизьке…

А що робити, якщо одними устрицями не наївся? Вари зелений борщ з бичками! 

Так, вам не здалось! І ми про тих бичків, що плавають, а не мукають. Зелений борщ з бичками увійшов навіть до обласного реєстру, як культурне надбання Миколаївщини. Все ж таки рибацтво в цьому регіоні — один з головних промислів, тож риба тут повсюду, і навіть у борщі! 

Готується такий борщ на воді, куди кидаємо буряк, картоплю, квасолю, щавель, петрушку та варені яйця. Але фінальний інгредієнт — бички. Тільки обов'язково попередньо обсмажені! Хочеться сказати, що там де бички, там і томати, і це таки правда! Заправляють такий борщ на фінішній прямій саме помідорами.

На Миколаївщині можна не лише поласувати свіжими устрицями, а й відвідати екскурсію на устричну ферму.

Дивіться також