Ніяк.
Бо ніхто точно не знає.
Але мати — не та, хто народила, а та, хто назвала на твою честь місто — Борщів — і організувала в цьому місті Фестиваль борщу. Тому впевнено кажемо: борщ — локальна страва Тернопільщини. Його тут люблять найбільше.
Борщ — це рідка страва з посічених буряків і картоплі. Коли говорять борщ, згадують спочатку червоний, але є зелений та навіть сирий.
На Тернопільщині борщ люблять більше за життя.
За легендою, туркам, які захопили місто, одна з місцевих господинь подала борщ. Однак їм увесь час щось не подобалося. Нарешті розлючена кухарка вдарила отамана черпаком по голові і втопила у борщі.
З того часу так назвали місто. І не з того часу там проводять Фестиваль “Борщ'їв”, де представляють до 50-ти видів борщу!
Але ж цей текст має здивувати, тому знайте про локальний тернопільський різновид борщу — вишневий борщ. Це як звичайний борщ, але з вишнями. Описувати його смак немає сенсу. Тому ви або заїжте ложку звичайного борщу двома вишнями, або збирайтесь на Борщівський “Фестиваль борщу”, щоб відкрити інші 49 видів цього мега-варива.


