От гарантуємо, гарантуємо, такого ви точно не їли! Давайте ми скажемо так: для рецепту вам потрібні… рибні консерви! “Що-о-о-о?” - скажете ви. “Ага”, - скажемо ми. І це не уха. Це борщ. Наш! Дніпровський! І скажіть лише, що у вас не вибухнув зараз мозок!
Тож, у киплячий рибний бульйон кладемо насічені капусту і солодкий перець. Варимо до напівготовності або, як сказав би один шеф-кухар: овочі мають бути al dente. До альдентівськї капусти та перцю кидаємо картоплю, нарізану кубиками і обсмажену до того на олії. А ще: варену квасолю з відваром, буряки, попередньо тушковані з томатною пастою, нарізані моркву та цибулю. І ще пасероване і розведене бульйоном борошно. О, ледь не забули! І консерви ж! Рибні консерви!
Варимо, дивуємось, додаємо сіль та перець. І подаємо цю страву на стіл своїм близьким, хитро примружившись: “Хочете скуштувати справжнього дніпровського борщу?”
Ну а як лишиться трохи рибного бульйону, можна з нього легко зробити леко. Тільки не лечо, а леко! Хоча можна казати й “лек”. Складається він з перетертого часнику з сіллю й рибного бульйону. Часнику не шкодуйте, бо в цій страві він усьому голова. До нього кидаємо масло вершкове або вершки, пряні трави-мурави, сіль, заливаємо бульйоном і варимо до консистенції густої юшки. Можна юшку наминати ложкою, а можна використовувати як соус до інших страв з нашої мапи.