З цієї трави на Волині готували страву волок. Рвали молоде листячко лободи, відварювали, приправляли сіллю та перцем, цибулею та часником і шкварочками. І вуаля, страва готова! А головне — ніщо не пропадає під нашими ногами в ці буремні часи битви за екологію!
Але якщо хочеться трошки заморочитись, пропонуємо вам почаклувати над нуглями! Це такі кульки з тіста, відварені в воді. Можна їх обізвати галушками, але давайте галушки залишимо Полтавській області. А на Волині в нас нуглі!
Тісто ми замішуємо з картопляного пюре, муки та яєць. Катаємо з нього кульки і в підсолену воду! Відварили, а далі — на пательню смажити зі смальцем або салом. М-м-м, чуєте, як шкварчить? Чи то у вас зі шлунку лунають звуки? Якщо вже зовсім хочеться заморочитись, то можна начинити кульки грибами чи сиром.
А як залишиться трохи картопельки, то її можна подати гарніром до мазуриків — соковитих підсмажених ковбасок з індичого м’яса, сиру та вершкового масла. Це вам, звісно, не лобода, але теж має бути смачно!