Так, ця область знаходиться у самому центрі. Тому жодних кулінарних вивертів не отримала. Черкаська кухня — найбільш українська з усіх кухонь. Тому одна з її найбільш впізнаваних страв — це, звичайно, борщ.
Черкаський борщ подають виключно з пампушками з часником. Ніхто не дізнається, чи саме тут вигадали додавати до борщу пампушки. Але як же романтично уявляти, що, може, і тут. Знайте одне: якщо перед вами борщ без пампушок — він точно не черкаський.
Друга суто черкаська страва — смаженина по-черкаськи. Так, вона поширена усією Україною, але тут особлива. По класиці смаженина — це просто пересмажена свинина. А на Черкащині її готують виключно з яловичини. Потім додають сметану, підсмажену цибулю, горошок і ще раз запікають разом із картоплею. Тобто, пам'ятаємо принцип: як у всіх, але краще. Реально, запам’ятайте. Це може змінити ваше майбутнє.
А на десерт на Черкащині пропонують молозиво. І якщо хтось плутає з морозивом, дайте людині таку можливість, адже не всі такі, як ви.
Молозиво — це український делікатес, який можна спробувати тільки навесні. Важливо, що молозиво — це назва не страви, а особливого молока корів. Воно насичується додатковими мінералами та жирами за кілька днів перед народженням теляти і залишається таким ще 72 години. Ось ці гарячі 5 днів — єдиний шанс у році отримати молозиво, що приготувати молозиво. А рецепт максимально простий — молоко треба запекти, нічого не додаючи. Адже продукт настільки жирний, що не потребує ні масла, ні цукру.
Але тут можуть внести смуту екоактивісти, адже ми відібрали для молозива молоко у новонародженого теляти. Активісти можуть активно звинувачувати і давити на найсльозливіші точки, але ви терпіть. Терпіть. А потім просто кажіть, що теля все одно не вип’є все молозиво.
І це факт — у корови його настільки багато, що теля не може все вжити. Тому селяни і створили рецепт молозива, щоб нічого не пропадало.