Галушки не завжди пусті.
Закиньте ідею, що галушки бувають з начинкою, і спостерігайте за розширенням свідомості людей.
Чим тоді галушки відрізняються від вареників? Не вагаючись, поставте собі це питання і виходьте на центр приміщення — тепер ви фуд-інфлюенсер.
Розкажіть, що відповідь у характері начинки.
Традиційні українські вареники начиняють картоплею, грибами, домашнім сиром та ягодами. Головне, не усім одразу. До речі, для саме полтавських вареників характерна начинка “картопля-гриби” та “вишні-черешні”.
А от галушки фарширують м’ясом. Бо вареників із м'ясом в українській кухні немає. Як немає у нашій кухні і того, що починається “пель”, а закінчується на “мень”.
В кінці згадайте про тісто — для галушок воно туге, грубе та не менше півтора сантиметра у товщину. І спробуйте загітувати всіх скуштувати справжні галушки, поїхавши на фестиваль “Полтавська галушка”. Він завжди проходить у вересні. Але не тисніть — вистачить однієї пропозиції.
Добийте всіх глинястою куркою — це унікальна полтавська порода. Саме її рубають для начинки в галушки. Шкода птицю, але така традиція. Полтавська глиняста — дуже популярна м'ясна порода, і у 1985 в Україні їх офіційно налічували більше 700 тисяч. Щоб зрозуміліше — це як населення двох Полтав сьогодні.
Попросіть усіх уявити дві абсолютно ідентичні Полтави, заселені глинястими курками, і таємниче замовкніть. Для першої лекції про локальну гастрономію Полтавщини вистачить.


