Так от, традиція споживання “каші по-тиманівськи” (назва пішла від села Тиманівка) сягає своїми коренями у сиву давнину. За легендою, в часи визвольної війни Богдана Хмельницького козаки дуже полюбляли наминати цю страву. Раніше цю страву готували в глиняних горщиках у печі, зараз у казані на вогні, але й кастрюля на комфорці теж згодиться!
Тиманівську кашу, або “засипану капусту”, готують з … сюрприз, капусти! У киплячу воду закладаємо дрібно насічену капусту, натерту моркву та цибулю. Далі додаємо промиті крупи: рис та пшоно. А потім кидаємо в середину лавровий листочок, солимо і доливаємо трошки молока. Поки вариво парує, збиваємо сирі яйця. Їх ми додаємо уже в самому кінці варіння додаємо уже збиті яйця, а з ними закидаємо вершкове масло та сметану.
А далі сало! Бо без сала нам не жити! Ріжемо його на шматочки, кидаємо на пательню і смажимо до прозоро-золотавого кольору. Божественні шматочки сала викладаємо зверху нашої “засипаної капусти” і беремо виделку в руки. А краще ложку! Ви вже відчуваєте потік слини в роті?


